Resultaat massagestoelen
Resultaat massagestoelen

Resultaat massagestoelen

Bereikt een massagestoel hetzelfde resultaat als een masseur? Tegenwoordig wel. De voorloper van de massagestoel, de zogenaamde tril- of vibratiestoel kon alleen maar trillen. Dat was beslist geen diepgaande massage. Momenteel wordt de vibratietechniek om die reden weinig meer gebruikt, hooguit nog als ondersteuning van de overige massagebewegingen.

Een goede massagestoel is volledig geprogrammeerd om complexe bewegingen uit te voeren en bootst de handelingen van de echte masseur zeer nauwkeurig na, met behulp van massagekoppen en rollers.

Voordelen massage Massage neemt de spierstijfheid of krampen weg. Een goede massage resulteert in een betere doorbloeding, meer ontspanning in de spieren en ontlasting van de tussenwervelschijven. Dit leidt tot een vermindering van pijnklachten, stress wordt afgebouwd, de ademhaling wordt rustiger en de weerstand van het lichaam wordt verbeterd. Daarnaast voelt men zich na de massage fitter, meer ontspannen en kan men zich beter concentreren.

Volgens de bekende Dr Schott Donkins, Chiropractor en schrijver van de bestseller Peak performance Body & Mind: How to make your body last a lifetime, zijn de voordelen van massage:

Vermindering van stress (vermindert de negatieve en spanningseffecten van stress) Verbetering van bloed en lymfatische circulatie Verbetert de gevoeligheid Verhoogt het bewegingsbereik Verbetert de kwaliteit van de slaap Verhoogt de stemming Verbetert lichaamsbewustzijn (proprioceptie) Sneller herstel van letsel (neuromusculoskeletale) Verbetering van ontspanning Voorkoming blessure Vermindering pijnklachten